21.11.17

Μανταρινένια!!

Πολλά μαζεμένα...το τελευταίο διάστημα και η ώρα για αναρτήσεις και δημοσιεύσεις συνταγών, πολύ περιορισμένη.
Δεν ξέρω τι συμβαίνει, αλλά εδώ και 10-12 χρόνια ο μήνας Νοέμβρης είναι πάντα πολύ "φορτωμένος" για μένα.
Είναι και συναισθηματικά φορτισμένος... οπότε προσπαθώ με όσο το δυνατόν πιο απλά πράγματα να τον θωπεύω και να τον καλμάρω.

Τούτη την φορά με πολύ απλά υλικά έφτιαξα κεκάκια άκρως υγιεινά και φανταστικά σε εμφάνιση όσο και σε γεύση.
Έκανα "γκάλοπ" για να δω ποιος θα καταφέρει να μου βρει μερικά από τα συστατικά τους, αλλά κανείς δεν κατάφερε να βρει περισσότερο από ένα :-)))
Καλό αυτό, γιατί έτσι η δημιουργός πάντα κρατά κρυμμένο άσσο στο μανίκι της!
Σας λέω λοιπόν, ότι είναι ότι πρέπει για κέρασμα, δεν έχουν βούτυρο, δεν έχουν αυγά, δεν έχουν μεγάλη ποσότητα ζάχαρης και "τα σπάνε" σε άρωμα!!
Αφήστε που κάνουν εξαιρετική εντύπωση μέσα σε χριστουγεννιάτικο ντεκόρ :-))

Μανταρινένια Κεκάκια με ταχίνι πορτοκαλιού και φουντούκια


Υλικά για 12 κεκάκια
3 μέτρια μανταρίνια για ξύσμα και 
χυμό (άρα καλό εξωτερικό πλύσιμο)
1 μέτριο πορτοκάλι μόνον τον χυμό του,
100 γραμ. ταχίνι με πορτοκάλι (το οποίο έχει ήδη ζάχαρη)
60 γραμ. ζεστό νερό (όχι καυτό)
120 γραμ. ζάχαρη με στέβια (ή κανονική στέβια για γλυκά προσαρμοσμένη ως αναλογία)
100 γραμ. ελαιόλαδο,
80 γραμ. ψημένο φουντούκι ανάλατο (χοντροαλεσμένο)
1/3 κοφτό κουταλάκι βανίλια κρυσταλλική,
1 ποτηράκι κρασιού γρεναδίνη,
250 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις,
1,5 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ.

Εκτέλεση:
Όπως ήδη έγραψα το νεράκι πρέπει να είναι ζεστό για να αραιωθεί το ταχίνι και τα μανταρίνια να είναι πολύ καλά πλυμένα για να πάρουμε το ξύσμα τους πριν το στύψιμο, μαζί με το πορτοκάλι.

Έβαλα το ξύσμα τους με δύο κουταλιές από την ζάχαρη onstevia και ανακάτεψα καλά μ' ένα κουταλάκι.

Αμέσως μετά άλεσα και το φουντούκι στο multi.
Σε λεκάνη μείξης έβαλα το λάδι, μαζί με τον χυμό και την ζάχαρη και ανακάτεψα καλά με τον αυγοδάρτη για να ενωθούν.

Στη συνέχεια πρόσθεσα το ξύσμα, την βανίλια και το αραιωμένο ταχίνι. Ξανά ανακάτεμα καλό.


Κατόπιν έριξα το αλεσμένο φουντούκι και το μισό αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Νέο ανακάτεμα και προσθήκης γρεναδίνης μαζί με το υπόλοιπο αλεύρι.
Τελευταίο ανακάτεμα και το μείγμα έτοιμο για τις φόρμες μου.


Έχω την αίσθηση ότι θα συμφωνήσετε μαζί μου πως το χρώμα τους είναι ακαταμάχητο.
 Όσοι τα είδαν, με ρώτησαν πως κατάφερα να πετύχω τέτοιο πορτοκαλί χρώμα (και χωρίς φυσικά προσθήκη χρώματος ζαχαροπλαστικής).  Η απάντηση απλή...Όλως τυχαίως :-)))


Πρέπει δε, να λάβετε υπόψη ότι ακόμη και όταν ψήθηκαν σε ελαφρώς προθερμασμένο φούρνο, με αέρα, στους 180 βαθμούς για 20-22 περίπου λεπτά, δεν άλλαξαν καθόλου χρώμα εσωτερικά.


Κάντε μια όμορφη έκπληξη σε όσους αγαπάτε, με τούτα τα κεκάκια δίπλα στον καφέ ή το γάλα τους. Θα τους ενθουσιάσουν με την εμφάνιση και το άρωμα, σας το υπόσχομαι.


Ότι καλύτερο σας εύχομαι. Υγεία και Δύναμη και Χρόνια Πολλά στις σημερινές και τους σημερινούς εορτάζοντες.

6 σχόλια:

  1. Με το που τα είδα πρώτα φαντάστηκα το άρωμα τους Πηνελόπη μου! Φαίνονται νοστιμότατα, είναι σίγουρο με τόσα υλικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όντως Μαρία μου, έχουν πολύ άρωμα, το οποίο και διατηρείται μέχρι και το τελευταίο.
      Σήμερα έφαγα εγώ το τελευταίο γι' αυτό και μιλάω εκ' πείρας :-)))

      Διαγραφή
  2. Πωπω κάτι μοσχοβολιστά και ζωηρόχρωμα κεκάκια! Με το δίκιο τους άρεσαν σε όσους τυχερούς τα δοκίμασαν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάποιοι, ως συνήθως, μου έκαναν τους δύσκολους, Αμαλία μου.
      Αλλά στο δεύτερο είχαν πια αλλάξει γνώμη :-)))

      Διαγραφή
  3. Πιστεύω πως θα είναι τα πιο μοσχοβολιστά κεκάκια ever! Ξέρεις... αυτά που δεν σταματάς στο ένα! Ευχαριστούμε Πηνελόπη μου για την συνταγή :)

    www.artdecorationcrafting.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παρακαλώ :-)) Χριστίνα μου.
      Να τα φτιάξεις για να "τρατάρεις" τους αγαπημένους σου και ελπίζω να σας αρέσουν.
      Χαιρετισμούς πολλούς.

      Διαγραφή