13.3.18

Νηστίσιμες Προτάσεις

Προσπαθώ να  βρω και πάλι τον "βηματισμό" μου, μέσα στην σφαίρα του blogger.
Πολλά προβλήματα τεχνικά μου παρουσιάζει το τελευταίο διάστημα και ομολογώ πως δεν έχω το χρόνο αλλά και την υπομονή ν' ασχοληθώ μαζί τους.

Κάτι έκανε το έταιρο μου ήμισυ και με κάποιο τρόπο "κλείδωσε" τον αγαπημένο μου browser του Chrome. Αυτός δεν με αφήνει μπω στον λογαριασμό μου και πάει λέγοντας το πράγμα...
Πρέπει να τον καταφέρω (τον καλό μου) να κάτσει να δει τι έχει κάνει ώστε να μπορέσω να δουλέψω πιο άνετα.

Σήμερα δε, κατάλαβα ότι μας χωρίζουν ελάχιστες εβδομάδες μέχρι το Πάσχα. 
Διανύουμε Σαρακοστή κι' εγώ μέχρι τώρα που γράφω και μοιράζομαι τις σκέψεις μου μαζί σας, δεν έχω γράψει ούτε μια συνταγή μέσα στο 2018 (που αλλιώς ευχόμουν να είναι...).

Δεν έχω όρεξη. Δεν έχω ψυχική διάθεση. Δεν έχω χρόνο. Με "έπιασε" και η Άνοιξη και όλο θέλω να την "κάνω κοπάνα" κάνοντας βόλτες και χαζεύοντας τους δρόμους και τα φυτά που αλλάζουν όψη μέρα τη μέρα!!  Οπότε σκέφτηκα, να κάνω μια υπενθύμιση παλαιότερων νηστίσιμων συνταγών,έτσι για να τις θυμηθώ κι' εγώ μαζί σας και φυσικά να διευκολυνθώ στο καθημερινό αλλά και εβδομαδιαίο προγραμματισμό, αποφεύγοντας τις πολλές και ποικίλες σκέψεις.

Λοιπόν έχουμε και λέμε:

Πατατόπιτες







Γαρίδες με ταχίνι και μουστάρδα


Σύντομα θα μπω στην λογική να κοιτάξω και τις γλυκές αναρτήσεις για την περίοδο της νηστείας, γιατί το γλυκάκι όπως λέει και μια ψύχη: δεν πάει μόνον στο σώμα, αλλά και στην ψυχή!

Καλή συνέχεια σας εύχομαι κι' αν ψάχνετε συνταγές για την περίοδο της νηστείας καθώς βρίσκεστε μέσα στο blog, η ενότητα Νηστίσιμα (στην δεξιά πλευρά με τις ετικέτες) σας έχει απαντήσεις.

6 σχόλια:

  1. Καλησπέρα, σήμερα της Αγίας Υπομονής λέει το εορτολόγιο, ας τη γιορτάσουμε να οπλιστούμε με υπομονή για όλα όσα συμβαίνουν και να ελπίσουμε για τα καλύτερα που θα έρθουν. Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι καθημερινές ειδήσεις, αλλά και τα όσα ακούμε γύρω-γύρω για τους συνανθρώπους μας, έχω αρχίσει να νοιώθω έντονα, πως θα μας δίνουν και πολλά περιθώρια για μεγάλες και υψηλές ελπίδες και προσδοκίες... Ξανθή.
      Η ΥΠΟΜΟΝΗ λοιπόν είναι το μόνο που μας κρατά ακόμη.
      Καλό Σαββατοκύριακο εύχομαι.

      Διαγραφή
  2. Καλησπερα και απο εμενα Πηνελοπη μου και ελπιζω να παρεις το σχολιο καθως και εγω εχω προβλημα .οτι σχολια γραφω τα μισα φτανουν στον προορισμο τους.που χανονται δεν ξερω.Αυτο που περασες με το νοσοκομειο ειναι τραυματικη εμπειρια και χρειαζεται χρονος για να ξεπεραστει.Τα εχω περασει και το ξερω.Και να κανεις οσο γινεται περισσοτερο πραγματα που σου αρεσουν.Καλη δυναμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα καλή μου Λίτσα.
      Κάπου φαίνεται να τα "ξεπερνώ" τα τεχνικά προβλήματα του blogger, αλλά θα δούμε...
      Προσπαθώ σιγά-σιγά να πιάνω τα πιο θετικά της κάθε ημέρας, γιατί δυστυχώς το προηγούμενο 2μηνο ήταν πολύ δύσκολο.
      Χαιρετισμούς πολλούς σ' εσένα και τον όμορφο βορρά της πατρίδας μας.

      Διαγραφή
  3. Λογικό είναι να περνάς ένα διάστημα "ανασυγκρότησης" μετά από τόσο παρατεταμένη ψυχική και σωματική καταπόνηση Πηνελόπη μου! Εύχομαι η καλή διάθεση να έρθει σύντομα! Το Πάσχα φέτος δεν το καταλαβαίνουμε καθόλου, έρχεται τόσο σύντομα που περίσσότερο μας πονοκεφαλιάζει με τις ασχολίες που συνεπάγεται παρά μας χαροποιεί. Οι προτάσεις σου πάντα χρήσιμες, ειδικά οι πατατόπιτες και οι γαρίδες θα αξιοποιηθούν μέσα στις ημέρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να 'σαι καλά Αμαλία μου.
      Προσπαθώ να μπω σε δρόμο (αλλά και να βάλω και τους άλλους γύρω μου...)
      Όσο για το φετινό Πάσχα, το περιμένω περισσότερο ως διάλειμμα από τις πολλαπλές υποχρεώσεις και όχι ως θα του έπρεπε.
      Τις γαριδούλες τις σκάρωσα χθες και ήταν θαύμα.
      Για πατατόπιτες πάω μάλλον την άλλη εβδομάδα παρέα με κανένα όσπριο.

      Χαιρετισμούς πολλούς και καλό Σαββατοκύριακο.

      Διαγραφή