16.12.09

Φάτε μάτια ψάρια ... μαζί με μανιτάρια.

Οι γρήγορες και νόστιμες συνταγές μου έχουν γίνει «έμμονη» ιδέα και γι’ αυτό θα σας γράψω ένα όμορφο πιάτο που είναι πολύ γευστικό (τουλάχιστον για τα δικά μου δεδομένα), με το οποίο ξεπερνώ τις κρίσεις «πανικού» που με πιάνουν όταν ο χρόνος με πιέζει!
Και ΝΑΙ, δεν είναι μακαρόνια :-))

Μιλάω για τα φιλέτα πέρκας με μανιτάρια (που κατά προτίμηση θα ήθελα να είναι πλευρώτους)

Υλικά που θα χρειαστείτε:
4 μεγαλούτσικα φιλέτα πέρκας,
½ κιλού μανιτάρια πλευρώτους,
1 κουταλιά σούπας δεντρολίβανο,
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες,
1/2 κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο,
2 μέτριες ντομάτες χωρίς την φλούδα και τους σπόρους επίσης ψιλοκομμένες.
Λίγη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και λίγη γλυκιά πάπρικα.
1 ποτηράκι κρασιού καλό ξύδι από κόκκινο κρασί, ή βαλσάμικο.
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα.

Ξεπλένετε τα φιλέτα πέρκας και τα αφήνετε να στραγγίσουν τα νερά τους.
Βάζετε το λάδι να ζεσταθεί και μέσα ρίχνετε το κρεμμυδάκι και το σκόρδο ψιλοκομμένα.
Αφήνετε λίγο να γυαλίσουν και μετά ρίχνετε την ντομάτα και την ζάχαρη, καθώς και τα μανιτάρια που τα έχετε προηγουμένως καθαρίσει, ξεχωρίσει. Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και τα αφήνετε να τηγανιστούν για 5-6 λεπτάκια όλα μαζί.

Αμέσως μετά ρίχνετε το δεντρολίβανο, τοποθετείτε ανάμεσα τα φιλέτα της πέρκας, ρίχνετε και το ξυδάκι και αφήνετε το φαγητό να βράσει για άλλα 5-6 λεπτά, και να απορροφηθούν τα υγρά του.

Την συνταγή την έχω γράψει και στο παρελθόν, στο H.F.L. αλλά την θυμήθηκα ξανά την Δευτέρα που μας πέρασε και ήταν μια από τις δυσκολότερες μέρες των τελευταίων μηνών. Το μεσημεριανό-απογευματινό-βραδυνό φαγητό μας έγινε με υλικά που πήρα την τελευταία στιγμή από το SM.
Να πάει και να μην ξανάρθει...
Ελπίζω ο Αϊ Βασίλης να μην μου φέρει, άλλη τέτοια μέρα με την νέα χρονιά. Δεν θα την αντέξω.
Και βρέχει συνέχεια... να πω, πως δεν το αντέχω ούτε και αυτό!

Χάθηκε πια... ένα κρύο, ένα χιόνι... κάτι πολύ τσουχτερό τέλος πάντων, να παγώσουν μύτες και μάτια. Να έρθει με κάποιον τρόπο το μυαλό να πάρει τις "ψυχρές" ανάσες του.

18 σχόλια:

  1. Ωραίο φαίνεται...
    Για τον καιρό μήν ανησυχείς...Απ' ότι λένε κι εδώ, Χριστούγεννα με βροχές θα έχει και η ΝΖ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Penelope σε βλέπω λίγο πεσμένη, ελπίζω να σου πάνε όλα καλά και να φτιάξει σύντομα η κατάσταση και η διάθεση ακολούθως! Το φαγάκι σου φαίνεται πολύ νόστιμο και πάλι, θα το δοκιμάσω για να ξεφύγω από την κλασσική πέρκα με λεμόνι και μουστάρδα που συνήθως κάνω και -ομολογουμένως- την εχω βαρεθεί! Καλή και χαμογελαστή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ελπίζω ότι σε αποσχολεί να φτιάξει και μαζί να φτιάξει και η διάθεση σου! Το φαγάκι σου τέλειο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημέρα Artanis, βροχές και Χριστούγεννα δεν είναι ότι καλύτερο.
    Κρύο ΝΑΙ, ΧΙΟΝΙ ΝΑΙ, αλλά όχι βροχή, ευτυχώς που τις τελευταίες δύο μέρες βελτιώθηκαν κάπως τα πράγματα εδώ.

    Χαιρετισμούς πολλούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αμαλία μου,
    η πίεση "ήταν" όντως εδώ! τις προηγούμενες μέρες... μείναμε λίγοι μέσα στο γραφείο και μετά έπρεπε να γίνει "ανασύνταξη" δομών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αμαλία η συνταγή νομίζω πως θα σας αρέσει γιατί ξεφεύγει από τα κλασσικά όπως λες και εσύ...
    Καλημέρα εύχομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Big Mama,
    για πράγματα που παιρνούν από το χέρι μου κα μπορώ να τα φτιάξω με κάποιο τρόπο δεν στεναχωριέμαι πια.

    Αλλά όταν οι αποφάσισεις αφορούν καταστάσεις τρίτων και επαγγελματικού περιεχομένου δεν είναι πάντα εύκολο. Τέλος πάντων αισιοδοξούμε για τα καλύτερα ...

    Το φαγάκι αυτό είναι από τα νόστιμα και "χαριτωμένα" όπως τα λέω εγώ.
    Καλημέρες και καλό ΣΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πηνελόπη μου, πιεσμένη αλλά απο γεύση το φαγάκι σου σκίζει.
    Και εγω ψάχνω διάφορες εκδοχές μαγειρέματος ψαριού για να τρώνε και οι δικοί μου, οπότε το δικό σου θα δοκιμαστεί.
    Ασε που και εμεις λόγω πίεσης χρόνου τρώμε μεσημεριανο-βραδυνό χιχιχιχιχχι
    Φιλάκια πολλά :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ότι καλύτερο μπορώ Αμαλία μου :-))
    Και άμα έχω και χρόνο...κάνω παπάδες που λένε!
    Καλό μεσημέρι εύχομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Xρόνια σου πολλά, καλά να περάσεις...Φιλιά πολλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ευχαριστώ σε Αρτανις.
    Εύχομαι και εσεις να περάσετε όμορφα και αγαπημένα (έστω και χωρις χιόνια), αν και όπως λένε και στην Αθήνα τα Χριστούγεννα με ήλιο θα είναι...
    Καλά Χριστούγεννα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εύχομαι Καλή χρονιά με υγεία, χαρά κι ευτυχία, με πολύ αγάπη και πολλά και καλά μαγειρέματα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πηνελόπη καλή χρονιά με υγεία και πάντα χαρές από δω και πέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. καλή χρονιά με υγεία, ευτυχία και πολλές χαρές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πηνελόπη μου χαίρομαι που η πίεση δεν σου χαλάει την μαγειρική αισθητική. Καλή ιδέα γιατί η πέρκα μας αρέσει κι απ την άλλη έχω μόνο 2 νόστιμες εκδοχές. Τώρα γίνονται τρείς και σ ευχαριστώ.
    Καλά να περνάς κι ο καινούργιος χρόνος να είναι δημιουργικός και για τους τρεις σας. Πάντα με υγεία να είστε χαρούμενοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αναδημοσίευση από τα λόγια της Αμαλίας για τούτην την συνταγή:
    Ο/Η Amelie είπε...
    "Κάτι άσχετο με την παρούσα συνταγή: χθες έκανα την πέρκα που είχες δώσει κάποια στιγμή και έγινε νοστιμότατη! Μάλλον έβαλα λίγο παραπάνω ξύδι από όσο έπρεπε αλλά κατά τα άλλα βγήκε πολύ ωραίο το ψαράκι! Μία συνταγή που θα υιοθετήσω!"

    Ιούνιος 08, 2010

    ΑπάντησηΔιαγραφή